Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro

0244-53.77.11

CENTRALA   SPITAL

Aparatura ultramoderna Sectia Chirurgie 2

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a achizitionat recent 2 linii ultramoderne de laparoscopie Storz 3D si 4 K.Chirurgia laparoscopica a revolutionat medicina, interventiile minim invazive laparoscopice devenind tratamentul standard pentru majoritatea afectiunilor. Detalii in document.

Descarca document »
Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul de Urgență din Ploiesti

Performanța a fost obținută de o echipă de tineri chirurgi din cadrul secției Chirurgie 2. Aceștia au fost ajutați și de personalul medical de pe secția ATI, dar și de asistentele medicale de pe cele două secții.

O pacientă de 64 de ani, diagnosticată cu Neoplasm vegetant-stenozant- hemoragic de joncțiune recto-sigmoidiană (HP-ADK G2), a fost operată prin metoda laparascopică.

Mai exact, a fost făcută o rezecție segmentară anterioară recto-sigmoidiana cu anastomoză mecanică termino-laterala in manieră Dixon – executată total laparoscopic.

În acest fel, chirurgii care au reușit intervenția dificilă, au demonstrat că sunt extrem de bine pregătiți și contribuie astfel la schimbarea în bine a imaginii SJU Ploiești.

De remarcat este că medicii nu au vrut să iasă în față, ci au vrut să rămână anonimi.

Iată ce ne-a declarat, sub protecția anonimatului, tânărul medic care exectuat dificila intervenție chirurgicală:

”CHIRURGIA ESTE O TEHNICĂ DE ECHIPĂ ! LUCRURILE MARI POT FI REALIZATE ATUNCI CÂND EXISTĂ VOINȚĂ, UNITATE, CONSENS ȘI MIJLOACE TEHNICE… UN PRIM -MIC PAS, DAR SPERĂM SĂ URMEZE SI ALȚII. CHIRURGIA PLOIEȘTEANĂ TREBUIE SĂ REDEVINĂ CE A FOST CÂNDVA! SUNT MÂNDRU CĂ PROFESEZ ÎN SECȚIA ÎN CARE DR. CONSTANTIN ANDREOIU A FĂCUT ISTORIE ȘI CINSTE CHIRURGIEI ROMÂNEȘTI ȘI MĂRTURISESC CĂ IN FIECARE DIMINEAȚĂ, ÎN TIMPUL RAPORTULUI DE GARDĂ, ÎI PRIVESC PORTRETUL EXPUS ȘI MĂ SIMT COPLEȘIT…UN MAESTRU DESAVÂRȘIT !”

 

Articolul integral: https://www.republikanews.ro/interventie-chirurgicala-in-premiera-la-spitalul-de-urgenta-din-ploiesti-o-echipa-de-tineri-chirurgi-a-reusit-sa-execute-o-interventie-complicata-total-laparoscopic/?fbclid=IwAR2I3vNpnNJbi6JG4ZwP8eyWC6pNqHmiCs0J5DaVfBG8g7nq3iFxuY7sIn8

Descarca document »
Finanţare de la UE la Spitalul Judeţean din Ploieşti pentru extinderea şi dotarea UPU

Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti va fi reconfigurată complet, printr-un proiect european derulat de Consiliul Judeţean Prahova. Ministrul Dezvoltării a semnat luni contractul de finanţare pentru acest obiectiv de investiţii, alături de alte şapte contracte pentru proiecte derulate de CJ sau de primăriile din Prahova.

La Judeţean, cea mai mare unitate medicală din Prahova şi, conform statisticilor, una dintre cele mai "vizitate" din ţară, proiectul prevede extinderea actualei Unităţi de Primiri Urgenţă, care va ajunge la o suprafaţă totală de aproape trei ori mai mare decât cea din prezent. Practic, noua construcţie se va întinde pe latura sud-estică a actualei clădiri a UPU, ajungând până aproape de capela existentă în curtea Spitalului Judeţean. De asemenea, accesul ambulanţelor şi al pacienţilor va fi schimbat, urmând să se facă prin centrul clădirii, nu pe laterala nordică, aşa cum se întâmplă în prezent. Asta va însemna că ambulanţele vor ajunge mai uşor, fără să traverseze toată parcarea, adesea supraaglomerată, din faţa unităţii medicale, iar în dreptul intrării va exista o zonă mult mai eficientă de triaj, astfel încât cazurile grave să fie separate de la bun început de cele considerate uşoare. Proiectul european care astăzi a primit finanţare prevede extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea Unităţii de Primiri Urgenţe, el incluzând şi dotarea cu echipamente medicale performante, au mai anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care are calitatea de beneficiar al acestui proiect european.

Valoarea totală e estimată la aproape 18,6 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de la Uniunea Europeană depăşeşte 6,7 milioane. Lucrările sunt estimate să dureze 18 luni.

Prin extinderea clădirii UPU, proiectul va duce la o reducere a capacităţii parcării existente în prezent în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, însă acest lucru ar putea fi "contracarat" printr-un alt proiect european, derulat de data aceasta de Primăria Ploieşti, care de câţiva ani anunţă că vrea să realizeze un aşa-zis terminal multimodal în stânga unităţii medicale, unde să existe şi foarte multe locuri de parcare.

 

(Sursa: https://www.telegrama.ro/)

Descarca document »
Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are propriul aparat RMN

De acum, Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are disponibil un  aparat RMN propriu. Acesta a fost dat în folosință, fiind utilizat doar pentru pacienții internați în unitatea sanitară prahoveană.  Anul viitor, după semnarea noului contract cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, aparatul  RMN va fi disponibil  și pentru cazuri din afara spitalului(investigații în regim de ambulatoriu, în baza biletului de trimitere).

Descarca document »
Secția Cardiologie a SJU PLOIESTI adusă la nivelul anului 2018

Saloane curate şi moderne, paturi aliniate, de pe care albul lenjeriei îţi atrage privirea, aparatură de ultimă generaţie. Toate acestea le găsesc pacienţii care au nevoie  de internare la Secţia de Cardiologie din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Descarca document »